[AUDIO-FOTO] Nicoleta Poganu a reușit să-și depășească limitele, deși este într-un scaun cu rotile

Nicoleta Poganu

În județul Caraș-Severin există peste 11.000 de persoane cu dizabilități, din care 200 sunt membri ai Asociației Persoanelor cu handicap Neuromotor din Reșița. Foarte puține persoane cu handicap reușesc să se integreze pe piața muncii. Deși se află într-un scaun cu rotile, Nicoleta Poganu din Reșița luptă cu prejudecățile și nu se dă bătută, luptă să-și depășească limitele:

”Independența unei persoane cu dizabilități ține de un cumul de factori: sociali, familiali, materiali. În ceea ce mă privește nu am avut probleme cu integrarea, deoarece am avut norocul să am susținerea familiei. Sunt absolvență a Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara. Lucrez în domeniul Protecției Muncii și sunt angajată la domiciliu. Sunt o persoană energică, cu o mulțime de activități și pasiuni. Consider că singurele noastre limite sunt impuse de propria noastră minte.”

Nicoleta Poganu activează și ca voluntar și consideră că protecția animalelor este foarte importantă într-o societate civilizată.

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles