1(229)

Celebrul comentator sportiv Ilie Dobre, de la Radio România Actualităţi, a stabilit al 6-lea record mondial, cu o performanţă senzaţională, 35 secunde 6 zecimi, fără respiraţie, în transmisiunea directă a unui gol în direct, menţionează World Record Academy (Academia Mondială a Recordurilor), cea mai prestigioasă organizaţie mondială, care certifică recordurile mondiale.

Acest record mondial unic, incredibil, care depăşeşte, cu 10 -11 secunde, limita biologică umană, după cum a menţionat Prof. univ. dr. General Ion Ţintoiu, reputat medic cardiolog, de la Spitalul Militar Central din Bucureşti, a fost stabilit în timpul meciului de fotbal dintre ASTRA Giurgiu şi ASA Tg. Mureş, din etapa a doua a Ligii I., din ziua de 19 iulie 2015, când a marcat Filip Jazvic, de la ASA Tg. Mureş.

Comentatorul Ilie Dobre deţine alte cinci recorduri mondiale: 31 şi 27 secunde în transmisiunea unui gol în direct, fără respiraţie; 1 minut şi 8 secunde şi 42 secunde, cu o singură respiraţie, fiind totodată comentatorul sportiv radio cu cele mai multe cărţi publicate (42), la ora actuală având deja 43.

World Record Academy i-a acordat, de asemenea, premiul de mare prestigiu internaţional Omul Anului în Media (2014), şi a precizat că Ilie Dobre a fost premiat, în 2008, cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Caval