politisti-locali complex

Poliţiştii locali din Timişoara vor să interzică alcoolul în Complexul studenţesc. Propunerea va fi analizată de consilierii locali în şedinţa din 23 noiembrie. În acest sens a fost întocmit un proiect de hotărâre semnat de directorul executiv al Poliţiei Locale Timisoara, Dorel Cojan. În referatul ce însoţeşte proiectul se menţionează: „Luând în considerare incidentele violente care au avut loc în zona Campusului Studentesc Timişoara, pe fondul consumului de alcool, precum şi sesizările privind tulburarea liniştii şi ordinii publice în zonă, şi nu în ultimul rând, luând în considerare necesitatea asigurării unui climat sănătos şi sigur pentru studiu şi odhină, apreciem că este necesară interzicerea atât a consumului de băuturi alcoolice, cât şi a comercializării acestora în perimetrul Campusului Studentesc Timişoara”.

În această săptămână, doi studenţi băuţi au fost sancţionaţi, unul pentru distrugere, altul pentru refuz de legitimare. „Polițiștii locali aflați în patrulare în Complexul Studențesc, au depistat două persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice care au făcut scandal și au deteriorat coșurile de gunoi de pe str. Socrates. Unul dintre tineri a fost identificat în persoana lui B. Alin, de 21 de ani, cu domiciliul în Brad – Hunedoara, a fost sancționat cu 2000 lei conform HCL 371/2007 pentru deteriorarea coșurilor de gunoi. Acesta a declarat că a recurs la acest gest deoarece a fost supărat că a fost scos din clubul ATU, motiv pentru care s-a răzbunat pe coșurile de gunoi. Celălalt tânăr a refuzat să se legitimieze, motiv pentru care a fost adus la sediul Poliției Locale în vederea stabilirii identității și a fost identificat în persoana lui V. Sergiu, de 20 de ani, tot din Brad – Hunedoara. Acesta a fost sancționat pentru refuz de legitimare cu 100 lei conform Legii 61/1991 republicată. Ulterior acesta și-a motivat faptele declarând că din cauza alcoolului consumat a procedat astfel.

Tot în această săptămână, în campus au fost depistaţi doi studenți din Tunisia, care s-au încăierat în fața căminului 8, pe fondul unui conflict mai vechi. Cei doi au fost sancționați conform Legii 61/1991 republicată cu câte 200 lei.

În propunerea poliţiştilor locali se menţionează interzicerea cu desăvârșire comercializarea, servirea și consumul băuturilor alcoolice în unitățile comerciale din perimetrul Campusului Universitar Timișoara. Din această categorie fac parte orice produse care au o concentraţie alcoolica mai mare de 0,5% .

(Sebastian Dragomir)