Orchestra de Camera Radio

Orchestrele si Corurile Radio îsi reafirma „promisiunea” adresata publicului la începutul acestei stagiuni, aceea de a invita la Sala Radio tineri muzicieni români care si-au desavârsit pregatirea artistica în afara tarii si sunt deja aplaudati pe scene din strainatate. De aceasta data, în concertul derulat miercuri, 4 noiembrie (ora 19:00), Orchestra de Camera Radio, sub bagheta dirijorului sau, Cristian Brâncusi, va ofera sansa de a asculta la Bucuresti pe unul dintre apreciatii pianisti români ai noii generatii, într-un concert 100% Mozart.

Dinu-Mihai Stefan, în vârsta de 28 de ani, a absolvit Liceul de Muzica Dinu Lipatti din Bucuresti si ulterior a urmat studiile superioare în cadrul unor prestigioase institutii europene: Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance (Londra) si Royal College of Music (Londra). Tânarul pianist a participat la o serie de cursuri de perfectionare, în cadrul unor importante scoli de muzica din Europa: Universitatea Mozarteum – Salzburg si Birmingham Conservatoire – Marea Britanie. A obtinut mai multe premii internationale, cum ar fi premiul III la Hastings Piano Concerto Competition (Marea Britanie), în 2010. A concertat deja în mai multe orase din Marea Britanie, Austria, Franta si România. În mai 2014, Dinu-Mihai Stefan a lansat primul sau album, intitulat Just Another Spring in London (Doar o alta primavara la Londra), care include partituri semnate de Bach, Liszţ Scriabin si Enescu. Al doilea album – Made in Trinity, cuprinde lucrari de Beethoven si Rachmaninov.

În evenimentul de la Sala Radio, tânarul pianist român va interpreta Concertul nr. 14 în mi bemol major pentru pian si orchestra, semnat de Mozart. Întreaga seara este de altfel dedicata genialului compozitor, care în doar 35 de ani de viata a compus peste 600 de lucrari, primele partituri fiind create la vârsta de doar 5 ani! Dintre cele 41 de simfonii pe care le-a compus Amadeuş în concertul Orchestrei de Camera Radio veti asculta Simfonia nr. 28 în do major si Simfonia nr. 40 în sol minor.

Evenimentul se deruleaza sub bagheta lui Cristian Brâncusi, membru fondator al Orchestrei de Camera Radio si dirijor principal al acesteia. Din 1990, artistul a prezentat alaturi de ansamblu sute de concerte cu un repertoriu variaţ de la lucrari preclasice la creatie contemporana. Atras în egala masura si de muzica de avangarda, este deseori invitat sa dirijeze în Festivalul Saptamâna Internationala a Muzicii Noi, precum si în cel intitulat Worldmusic Days. Activitatea sa de dirijor cuprinde imprimari pentru radio, televiziune, muzica de film, pentru casa de discuri Electrecord si AKSAK (Franta), concerte simfonice si spectacole de opera. A fost apreciat si în concertele pe care le-a dirijat în afara tarii, în Italia, Germania. Polonia, Rusia, Filippine, SUA, Spania, Venezuela, Uruguay etc.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecventele Radio România Cultural si Radio România Muzical din tara si în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanoş Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitaş în benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.

Alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.