Finala Copei Libertadores se va juca între Atletico Mineiro şi Olimpia Asuncion

 Paulo Rinaldo Cruzado, PierreEchipa braziliană de fotbal Atletico Mineiro s-a calificat în finala competiţiei Copa Libertadores, miercuri seara, după ce a dispus de formaţia argentiniană Newell’s Old Boys cu scorul de 3-2, la loviturile de departajare, după 2-0 la finalul celor 90 de minute.
Formaţia din Rosario câştigase în prima manşă cu scorul de 2-0, iar regulamentul nu prevede disputarea de prelungiri în Copa Libertadores.

Atletico a deschis scorul prin Bernard (3), iar Guilherme a marcat al doilea gol al echipei din Belo Horizonte spre finalul jocului (85). Meciul a fost întrerupt timp de circa 10 minute din cauza unei pene de curent la instalaţia de nocturnă a stadionului Independencia.
La loviturile de departajare, portarul brazilian Victor a avut intervenţia decisivă, apărând şutul expediat de Maxi Rodriguez, după ce Ronaldinho a adusese în avantaj pe Atletico Mineiro. Pentru gazde au mai transformat Alecsandro şi Guilherme, iar Jo şi Richarlyson au ratat. De la oaspeţi au marcat Ignacio Scocco şi Santiago Vergini, dar Milton Casco şi Rinaldo Cruzado au irosit şuturile, alături de Maxi Rodriguez. În ultimul act al competiţiei, Atletico va întâlni pe Olimpia Asuncion, după ce formaţia paraguayană a trecut de Independiente Santa Fe (Columbia), cu 2-0 şi 0-1. Pentru Atletico Mineiro este prima finală de Copa Libertadores, în timp ce Olimpia a cucerit ultima oară trofeul în 2002, în faţa formaţiei braziliene Sao Caetano.

Prima manşă a finalei va avea loc pe 17 iulie, la Asuncion, iar returul pe 24 iulie la Belo Horizonte.Sursa:Agerpres

Cele mai citite

Related Articles