Marţi 13 – ziua informării preventive!

marti 13

Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale a fost stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite încă din 2009, pentru data de 13 octombrie. Fie că e vorba de fenomene meteorologice distructive, inundaţii, seisme, alunecări de teren sau pandemii, dezastrele naturale afectează o mare parte a populaţiei unei ţări sau a unei regiuni. Astăzi, ziua coincide cu un alt eveniment derulat din 2011 de Inspectoratul General pentru Situaţii de urgenţă: Ziua Informării preventive. Ori de câte ori data de 13 cade într-o zi de marţi, la Nivelul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din ţară au loc activităţi instructiv-educative, care urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Concursuri de pictură pentru elevi, porţi deschise la Inspectoratele judeţene, întâlniri cu elevii şi cadrele didactice a specialiştilor de la compartimentele de prevenire, sunt doar câteva din acţiunile ce se vor desfăşura astăzi în toată ţara.

Cât de pregătiţi suntem să acţionăm fiecare dintre noi într-o situaţie limită, cum sunt acelea produse de dezastrele naturale? E o întrebare la care ar trebui să ne gândim şi să răspundem fiecare dintre noi.

De același autor

Related Articles