Etapa a 11-a a Marii Bucle a fost câştigată de germanul Tony Martin

Tony_MartinGermanul Tony Martin (Omega Pharma) şi-a onorat titlul de campion mondial de contratimp, deşi de 10 zile suferă după o căzătură teribilă în prima etapă, abia putând să stea în şa, şi a câştigat etapa a 11-a a Turului ciclist al Franţei, miercuri, între Avranches şi Mont Saint Michel, după ce a fost cronometrat pe 33 km în 36’29’ (medie orară de 54,27 km). Situat pe locul 2, la doar 12 secunde, britanicul Chris Froome şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului general.

“Pentru mine începe un nou Tur, a declarat Tony Martin. Am avut 5 sau 6 zile foarte dificile, nu reuşeam să dorm nici pe partea stângă, nici pe dreapta, nici pe spate. Să urc în fiecare zi pe bicicletă a fost pentru mine teribil de dureros. Dar m-am refăcut şi mă simt ai bine”.

Pe de altă parte, comportamentul excelent al lui Froome a pus între el şi restul adversarilor diferenţe sensibil mai mari. Astfel, în clasamentul general, locul secund este ocupat acum tot de spaniolul Alejandro Valverde (Movistar), dar la 3’25’, iar olandezul Bauke Mollema (Belkin), tot al treilea, are acum o întârziere de 3’37’. Spaniolul Alberto Contador (Saxo) a sărit 2 locuri, fiind în acest moment al 4-lea, dar la 3’54’ (faţă de 1’51’ cu o zi în urmă), coechipierul său, cehul Roman Kreuziger, păstrându-şi poziţia a 5-a, la 3’57’.

Joi este programată etapa a 12-a, Fougeres – Tours, lungă de 218 km, dar fără mari dificultăţi, toată lumea aşteptând, de fapt, ziua de duminică, în programul căreia figurează căţărarea cu sosire în vârf pe Mont Ventoux, dar mai ales ultima săptămână, cu Alpii în cascadă, când se vor da atacurile pentru a contesta supremaţia lui Chris Froome.Sursa:Agerpres

De același autor

Related Articles