[AUDIO] Cadrele medicale din vestul ţării sunt în grevă japoneză!

646x404

Caraş-Severin

Aproximativ 500 de cadre medicale care fac parte din Sindicatul Federaţiei “Sanitas” din Caraş-Severin au intrat de astăzi în grevă japoneză, la fel ca ceilalţi colegi din ţară. Aceştia protestează faţă de actuala situaţie din sistemul sanitar. Cadrele medicale nu sunt de acord cu măsurile de reformă propuse de Ministerul Sănătăţii, sunt nemulţumite de salarii şi de condiţiile de lucru, a precizat Gheorghe Crăciun, liderul de sindicat “Sanitas” Caraş-Severin. Cadrele medicale din judeţ vor rămâne în grevă japoneză până vineri, 18 octombrie.

Gheorghe Crăciun, liderul de sindicat “Sanitas” Caraş-Severin:

Arad

Şi angajaţii din sistemul sanitar arădean au protestat astăzi, nemultumiţi de condiţiile de muncă din spitale. Aceştia au purtat în semn de protest banderole tricolore pe braţ şi vor continua până miercuri, 16 octombrie. Personalul medical doreşte alocarea de minimum 6% din PIB pentru acest sector de activitate.

Totodată, aceştia cer o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public, pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi.

Drobeta Turnu Severin

Tot până miercuri, 16 octombrie, sunt în grevă japoneză şi cadrele medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, a declarat vicepreşedintele Colegiului Medicilor din Mehedinţi, dr. Radu Iman. Potrivit sursei citate, angajaţii din SJU Mehedinţi îşi vor desfăşura normal activitatea de asistenţă medicală, purtând pe braţ sau pe reverul halatelor, banderole tricolore în semn de nemulţumire faţă de salarizarea precară şi condiţiile necorespunzătoare în care muncesc.

Medicii mehedinţeni se vor alătura, în 2 noiembrie, la ora 11.00, organizaţiilor membre ale Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate şi vor organiza un marş în Bucureşti, pe traseul Piaţa Constituţiei – Ministerul de Finanţe – Piaţa Victoriei, urmând ca, spre sfârşitul lunii, dacă guvernanţii nu vor lua în seamă avertismentele, să declanşeze greva generală, cu asigurarea unei treimi din activitate.

Cele mai citite

Related Articles