armata in scoli

Joi, 17 octombrie

În cadrul evenimentului organizat de Ministerul Apărării Naţionale – „Armata României în şcoli”, membrii biroului informare – recrutare de la Centrul Militar Judeţean Caraş-Severin s-au aflat ieri în Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa, astăzi în Colegiul Naţional „Mircea Eliade” din Reşiţa, iar mâine îşi vor desfăşura activitate în Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Reşiţa. Caporalul Florin Bureţea, de la Unitatea Militară 0.12.20 – Lugoj a explicat pentru Radio România Reşiţa ce presupune această activitate şi ce armament s-a prezentat astăzi liceenilor de la „Mircea Eliade”.

Fascinaţi, liceeni au probat, îmbrăcat şi încercat echipamentele militare prezentate în cadrul proiectului „Armata României în şcoli”. Aceştia au părut interesaţi de gândul de a urma o carieră militară, astfel că, cel puţin deocamdată, activitatea de recrutare a elevilor are şanse de reuşită.

Luni, 14 octombrie

Ministerul Apărării Naţionale organizează, pentru a doua oară,  evenimentul „Armata României în şcoli”, în perioada 16-18 octombrie. În Caraş-Severin, acest proiect cuprinde trei instituţii de învăţământ din Reşiţa: colegiile Traian Lalescu şi Mircea Eliade, respectiv liceul Traian Vuia. Reprezentanţi ai birourilor de informare – recrutare, militari participanţi la misiuni în teatrele de operaţii şi cadeţi vor prezenta importanţa Zilei Armatei României, tipurile de misiuni executate de militari şi oferta educaţională în instituţiile de învăţământ militar.