BC Timişoara a cedat pe teren propriu în faţa campioanei

bc timisoaraÎn etapa a patra a Ligii Naţionale de baschet masculin, echipa BC Timişoara a fost învinsă sâmbătă, 12 octombrie, de campioana CSU Ploieşti, cu scorul de 84-71.
Jocul cu CSU Ploieşti s-a decis, practic, în primul sfert, deşi echipa timişoreană a avut reveniri solide în fiecare din celelalte trei perioade ale partidei, se precizează pe site-ul oficial al celor de la BC Timişoara.
Prima jumătate a sfertului cu numărul 1 a fost echilibrată – 10-8 pentru gruparea bănăţeană – dar aproape de prima pauză, vizitatorii au izbutit un run de 15-1 (scorul a devenit 11-23) şi apoi întreg meciul a fost o cursă de urmărire. Violeţii s-au apropiat la puţine puncte de-a lungul meciului – 34-38, în sfertul secund, 54-56, în perioada a treia, şi 61-65, în sfertul ultim – însă nu au avut forţa şi banca destul de lungă pentru a trece în avantaj. Campioana din Ploieşti s-a impus la 11 puncte diferenţă, iar marţi pleacă spre Rusia, pentru a juca în FIBA Euro Cup, cu una dintre marile forţe ale continentului, Khimki.
BC Timişoara, primul 5: Jovanovic 16 puncte, 9 pase decisive, Panic 17 puncte, 4 pase decisive, Lee-Ingram 13 puncte, 5 recuperări, Volkus, Radulovic 8 puncte, 6 recuperări . De pe bancă: Toth 8 puncte, 4 recuperări, Johnson 8 puncte, Lăpuşte 3 puncte, Petrişor, Dragoş Andrei.
Ploieşti: Mohammed 27 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive.
„Adversarii noştri au fost mai buni şi îi felicit pentru victorie. Este adevărat că noi le-am facilitat succesul prin atitudinea şi modul cum am abordat primul sfert. Practic, acolo s-a făcut diferenţa, pentru că este foarte greu să alergi tot meciul după o echipa de valoarea Ploieştiului. Am încercat de câteva ori să revenim, am reuşit cu câteva faze de apărare, însă evident am scârţâit în atac”, a declarat antrenorul BC Timişoara, Tudor Costescu, citat de site-ul oficial al grupării de pe Bega.
Următorul meci al echipei BC Timişoara va fi vineri, 18 octombrie, de la ora 18,00, pe terenul vicecampioanei BC Mureş Tg Mureş şi contează pentru etapa a IV-a a Ligii Naţionale.

De același autor

Related Articles