Nouă jucători de la RCM UV Timişoara în echipa Lupii Bucureşti pentru AMLIN Challenge Cup

Lupii BucurestiSelecţionata de rugby ”Lupii” Bucureşti va întâlni, sâmbătă, de la ora 15,00, pe stadionul naţional ”Arcul de Triumf” din Capitală, echipa engleză Newcastle Falcons, în primul meci din grupa C a AMLIN Challenge Cup, cea de-a doua competiţie europeană intercluburi.

Antrenorul principal al ”Lupilor”, galezul Lynn Howells, a precizat, potrivit site-ului FRR, că ”are cea mai bună echipă la dispoziţie de când a luat contact cu rugby-ul românesc”, fiind foarte mulţumit de forma atinsă de elevii săi.

Conform sursei citate, Howells va urmări în paralel atât rezultatele, cât şi progresul jucătorilor de la selecţionata ”Lupilor”, în vederea meciurilor-test ale României din luna noiembrie.

”Ideea este să oferim jucătorilor oportunitatea de a demonstra că se ridică la nivelul echipei naţionale. Am selecţionat jucătorii pentru echipa Lupilor la sfârşitul lunii august, aproape de finalul campionatului intern pe baza formei fizice de care au dat dovadă în Play-Off şi Play-Out. Cluburile de rugby sunt împărţite în diferite zone ale ţării, în loc să fie centralizate în jurul capitalei, iar echipele care au cele mai bune rezultate sunt în nord. Cu toate astea, jucătorii care fac parte din lotul Lupilor, este normal să vină în majoritate de la primele patru echipe clasate, dar nu există o echipă care să domine clar din acest punct de vedere’, a declarat Lynn Howells, potrivit site-ului frr.ro.

Federaţia a anunţat şi echipa pentru meciul de sâmbătă: 15. Cătălin Fercu (RCM Timişoara), 14. Mădălin Lemnaru (RCM Timişoara), 13. Robert Dascălu (Steaua), 12. Paula Kinikinilau (RCM Timişoara), 11. Stephen Hihetah (CSM Ştiinţa Baia Mare), 10. Valentin Calafeteanu (RCM Timişoara), 9. Florin Surugiu (CSM Bucureşti), 1. Constantin Pristaviţă (CSM Ştiinţa Baia Mare), 2. Eugen Căpăţână (RCM Timişoara), 3. Petru Tamba (CSM Ştiinţa Baia Mare), 4. Johannes van Heerden (CSM Ştiinţa Baia Mare), 5. Valentin Popârlan (RCM Timişoara), 6. Daniel Ianuş (Steaua), 7. Viorel Lucaci (Steaua), 8. Stelian Burcea (căpitan – RCM Timişoara). Rezerve: 16. Otar Turashvili (RCM Timişoara), 17. Alexandru Ţăruş (RCM Timişoara), 18. Vlad Bădălicescu (Dinamo), 19. Andrei Bucurescu (Dinamo), 20. Adrian Ion (RCJ Farul Constanţa), 21. Ciprian Căplescu (Steaua), 22. Florin Vlaicu (Steaua), 23. Csaba Gal (CSM Ştiinţa Baia Mare). Astfel, campioana en-titre RCM Universitatea de Vest Timişoara are 9 jucători pentru partida de sâmbătă, CSM Ştiinţa Baia Mare şi Steaua câte 5, Dinamo 2, CSM Bucureşti şi RCJ Farul Constanţa câte unul.

Adversara ”Lupilor”, Newcastle Falcons, se află pe locul 9 în Aviva Premiership, prima ligă de rugby din Anglia, unul dintre cele mai puternice campionate din lume, în care activează 12 echipe. În competiţia internă, Falcons are până acum două victorii (cu Worcester Warriors şi Sale Sharks) şi trei înfrângeri, însă oficialii clubului spun că vin la Bucureşti doar cu gândul la victorie. ”Unul dintre artizanii victoriei de la Worcester, jucătorul de linia a doua Dom Barrow, adus în vară de la Leeds Carnegie (echipă care a jucat cu Lupii Bucureşti în urmă cu două ediţii – n.r.), crede şi el că succesul din campionat dă încredere echipei pentru debutul în Amlin Challenge Cup de sâmbătă de la Bucureşti, chiar dacă se aşteaptă la o presiune din partea publicului”, scrie site-ul Federaţiei Române de Rugby.

Meciurile ”Lupilor” din Amlin Challenge Cup nu vor fi televizate, FRR anunţând că nicio televiziune nu a dorit să achiziţioneze drepturile de transmisie deşi Federaţia ar fi susţinut jumătate din costuri, iar partida nu poate fi transmisă nici online, din aceleaşi motive, astfel că suporterii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare la stadion.

Următorul meci al ”Lupilor” va fi peste o săptămână, tot la Bucureşti, cu italienii de la Cammi Calvisano.Sursa:Agerpres

Cele mai citite

Related Articles