[AUDIO] Aihan Omer vrea să ducă România la turneul final al Mondialului de handbal masculin din 2017

handbal masculin nationala Aihan Omer pregatire Resita

Naţionala masculină de handbal a României îşi doreşte să se califice la Campionatul Mondial din 2017, care va fi găzduit de Franţa. În grupa preliminară, tricolorii trebuie să înfrunte selecţionatele Austriei, Italiei şi Finlandei. Obiectivul României este accederea în play-off. Selecţionerul Aihan Omer a declarat, recent, la Reşiţa, că va fi o surpriză dacă vom trece de preliminarii, pentru că Austria este o echipă care a jucat la Campionatele Europene şi Mondiale an de an. Handbaliştii români vor disputa primul meci în grupa a doua preliminară în 4 noiembrie, în deplasare, împotriva Austriei. Profesorul Aihan Omer a recunoscut că va fi o dublă dificilă cu Austria:

Returul cu Austria va fi în 14 ianuarie 2016. Celelalte meciuri, cu Italia și Finlanda, sunt programate pe 8 noiembrie 2015; 6, 10, 13 şi 17 ianuarie 2016.

Profesorul Aihan Omer a fost selecţionerul naţionalei masculine de handbal a României la Mondialul din Croația, în 2009. Tricolorii nu au mai evoluat la un turneu final major din 2011, Campionatul Mondial din Suedia, când selecţioner era Vasile Stângă.

foto arhivă

(Adina Niţă)

De același autor

Related Articles