Prevenirea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier

infractiuni silvicePoliţiştii cărăşeni au confiscat în acest an aproximativ 450 de mc de material lemnos, rezultat din tăieri ilegale. În primele nouă luni au fost constatate 146 de infracţiuni, 82 fiind de tăiere ilegală de arbori sau scoatere din rădăcină a copacilor, puieţilor ori lăstarilor. De asemenea, au fost aplicate 190 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 150 de mii de lei.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, agentul Ancuţa Cărbunaru, spune că s-a acţionat şi în cooperare cu alte structuri ce au atribuţii în domeniul silvic, respectiv Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, Direcţia Silvică, Garda Naţională de Mediu, structuri silvice private, precum şi cu alte structuri respectiv Garda Financiară.

Poliţiştii au urmărit în special prevenirea tăierilor ilegale de arbori şi au fost organizate controale în care s-au verificat modul de înregistrare a materialului lemnos, consemnarea în documentele de însoţire a provenienţei reale a lemnului, utilizarea şi respectarea obligaţiilor referitoare la raportarea de către a utilizatorilor a datelor în programul electronic specific.

De același autor

Related Articles