vegetatie pe drum

Vegetația abundentă de pe marginea drumurilor și animalele nesupravegheate sunt pericole mortale pentru șoferi. Poliţia rutieră din Caraş-Severin împreună cu administratorii drumurilor din judeţ au inventariat principalele artere pentru a vedea dacă vegetaţia de pe marginea carosabilului reprezintă un risc de producere a accidentelor. Controalele au fost demarate ca urmare a unei solicitări a prefectului Nicolae Miu Ciobanu, spune inspectorul Alin Anderca de Serviciul rutier. „Au fost stabilite termene, acolo unde au fost constatate nereguli. Pe drumurile naţionale, cred că am observat cu toţii că a început să fie toaletată vegetaţia”, a menţionat reprezentantul Poliţiei.

Probleme au fost constatate în special pe drumurile judeţene. Conform legii, administratorul acestora trebuie să desfăşoare acţiuni de tăiere a buruienilor şi de fasonare a copacilor de pe marginea drumurilor.

În ceea ce priveşte prezenţa animalelor pe drumurile publice, legislația rutieră nu este de partea șoferilor. Conform Hotărârii de Guvern 1391, conducătorul auto are obligația ca în cazul în care se apropie de un grup de animale să reducă viteza până la 30 de kilometri în localități și maxim 50 de kilometri în afara localităților.

(Sebastian Dragomir)