DSCF9347

Daca pentru unii dintre noi vacanta de vara este deja o amintire, pentru altii zilele de odihna continua! Între fericitii care se bucura de aceste privilegii sunt si turistii care în aceasta perioada îsi petrec sejurul în statiunea Baile Herculane! Chiar daca începutul nu este pe masura asteptarilor, timpul le rezolva pe toate, dupa cum ne spune unul dintre turisti : „Eu am venit cu bilet pentru trei stele si nu mi-a prea convenit cazarea, dar pe parcurs s-a rezolvat! Dimineata fac tratamentul la hotel, dupa-amiaza ma duc la 7 Izvoare… ne miscam!… Voi avea amintiri placute… despre personal… timpul pe care ni l-a dat Domnu si toate împrejurimile astea… cei care nu ajung aici ar trebui sa se straduiasca si sa ajunga!”

Si unii s-au straduit si au ajuns tocmai din nordul tarii!… „Ne simtim bine pe Valea Cernei… e frumos… Prima data suntem aici si e foarte frumos! Baile sunt bune… si procedurile pe care le facem aici… Pentru asta am venit… suntem de la Botosani si am batut drumul pâna aici si nu ne pare rau! Suntem multumiti si o sa revenim! Avem amintiri frumoase : Dunarea, Cazanele Mici si Mari, statuia lui Decebal… E frumos la Herculane si daca nu ai bani, aflam de la o familie venita din Oltenia si care este cazata la o casa particulara : „Ne simtim bine, bani sa avem, ca pensiile sunt mici!… Ne plimbam, facem si tratament… în timpul liber venim în parc si stam pe banci… gatim – ca am venit cu provizii de acasa!… Mai mergem cu masina la 7 Izvoare si e bine ca nu e cu bani acolo unde facem baie! Nu venim pentru prima data si avem amintiri frumoase!”

Cine a fost o data pe Valea Cernei, cu siguranta va reveni… chiar si dupa 20 de ani!… „Sunt de o saptamâna la Herculane si ma simt extraordinar de bine! Zona e frumoasa, peisajele sunt în general frumoase… facem plimbari zilnice, vedem punctele forte din zona turistica… Venim exact dupa 25 de ani si impresia este frumoasa!”

Paul-Sever SMADU