[AUDIO] Parteneriatul educaţional româno-italian prezentat la Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Primăria Reşiţa

elevi-resiteni-italieni

Elevii şi profesorii din Merano, Italia, aflaţi în vizită în municipiul Reşiţa, în cadrul unui parteneriat educaţional cu elevii şi cadrele didactice de la Liceul Teoretic “Diaconovici-Tietz”, din urbea de pe Bârzava, au avut marţi, 8 octombrie o întrevedere cu preşedintele Consiliului judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde. Despre proiecţ acesta a subliniat:

Timp de 6 zile, la activităţile din proiect îşi aduc aportul 36 de elevi reşiţeni şi italieni, vorbitori de limbă germană. Află aici impresiile tinerilor participanţi:

Proiectul educaţional se va încheia vineri, 11 octombrie.

***

elevi-merano-primarie

Luni, 7 octombrie, delegaţia italiană a avut o întâlnire şi cu primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu. Acesta le-a prezentat oaspeţilor câteva date informative despre urbea de pe Bârzava şi i-a asigurat de întreaga sa deschidere şi disponibilitate. Primarul a precizat că municipiul Reşiţa are relaţii de prietenie şi colaborare cu două oraşe din Italia: Pesaro şi Loreto, şi se are în vedere extinderea colaborărilor cu alte oraşe. Profesorul coordonator din partea Liceului Teoretic “Diaconovici-Tietz” din Reşiţa, Florica Molnar, a vorbit despre parteneriatele educaţionale dintre unitatea de învăţământ reşiţeană şi cele din Italia care datează încă din anul 2002, atunci când a fost iniţiat primul proiect de acest fel.

Cele mai citite

Related Articles