Chester WilliamsConducerea clubului RCM Universitatea de Vest Timişoara a anunţat despărţirea de antrenorul principal Chester Williams. Acestuia i-a expirat contractul şi a decis să revină în ţara sa natală, Africa de Sud. În conferinţa de presă de marţi, 8 octombrie, Williams a spus că nu are deocamdată stabilit un alt angajament, dar în decembrie va fi implicat în organizarea unui meci de box în scopuri caritabile. Sud africanul a precizat că a luat această hotărare cu mult timp înainte de finala SuperLigii şi a comunicat-o conducerii. Jucătorii au aflat abia marţi, la antrenament, iar cei care sunt convocaţi la selecţionata lupilor au primit scrisori individuale de la antrenor, prin care sunt anunţaţi că acesta părăseşte miercuri, România.

Până la finalul Cupei României, interimatul la RCM Universitatea de Vest Timişoara va fi asigurat de secundul Daniel de Villiers.

Ataşat de echipa bănăţeană, Chester Williams le-a lăsat elevilor săi o scrisoare ce conţine îndrumări pentru abordarea şi comportamentul lor în viitoarele competiţii de campionat sau de altă natură, inclusiv Cupa României din această toamnă sau competiţii europene.

Antrenorul Chester Williams a lăsat o scrisoare jucătorilor, tradusă de oficialii RCM UV Timişoara:

“Stimate jucător,

Iată că a sosit timpul să-mi iau rămas bun de la lucrurile şi oamenii pe care am ajuns să-i iubesc atât de mult.

Îmi este foarte greu să iţi spun “la revedere” astăzi, pentru că mi-ai rămas în inimă. Da, uneori am fost foarte aspru cu tine, dar aşa cum am spus întodeauna, nu mă refeream la tine ca persoană, ci la situaţia în care ne găseam la momentul respectiv. Am dorit să scot tot ce e mai bun din tine ca jucător.
Te rog sa mă crezi când iţi spun ca eşti o persoană specială şi din acest motiv am fost foarte aspru cu tine, deoarece am încercat să-ţi fiu nu doar antrenor de rugby, ci şi să te pregătesc pentru viaţa de după rugby. Poate am reuşit, poate, nu. Şi de aceea, iţi urez toate cele bune.

Ţine minte că ai o singură viaţă şi de aceea trebuie să ţi-o trăieşti în felul în care crezi tu că e cel mai bine pentru tine şi familia ta. Poate că ştii, poate nu, sau poate doar o intuieşti, dar m-ai învăţat o grămadă de lucruri despre mine pe care nu le ştiam şi pentru aceasta îmi face plăcere să spun că sunt foarte bucuros ca te-am întalnit în persoana!

Filosofia mea despre rugby este: “Întâlneşti oameni cu mult talent, unii cu potenţial si alţii cu o etică bună a muncii; Cred că trebuie să-i sprijini să le explici ce se aşteaptă de la ei în cele trei feluri (văzând, auzind şi facand) şi poate aşa, persoana respectivă se va ridica la înălţimea posibilităţilor sale. Chiar dacă ai talent foarte mult, mediu sau foarte puţin, asta nu înseamnă nimic, dacă nu munceşti din greu; munca serioasă iti va aduce succesul”.

Voi sprijini şi ajuta oamenii care au atitudinea de mai sus, nu doar să dezvolte ca şi jucatori ci mai mult chiar ca şi fiinte umane pentru perioada de dupa rugby.

Principiile în viaţă, inclusive în sport, joacă un rol esenţial pentru success. Sper că după ce vei citi scrisoarea asta vei înţelege că nu am renunţat din cauza ta, ci din cauza principiilor mele de viaţă, în ceea ce priveşte familia mea.

Îmi va fi dor de tine!
Te iubesc!
La revedere!
Chester Mornay Williams”