[FOTO] Sfântul Ilie cinstit la înălţime

schit 6

Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul este cinstit în mod deosebit în Episcopia Caransebeșului. Jandarmii cărăşeni, împreună cu cei ai Grupării Mobile din Timişoara sunt astăzi în misiune, în zi de sărbătoare. Importante efective asigură ordinea şi liniştea publică în localităţile Bocşa la sărbătorirea Hramului mănăstirii Sf. Ilie, la Schitul de pe Muntele Semenic şi la catedrala episcopală din Caransebeş, cu ocazia praznicului Sf. Prooroc Ilie Tesviteanu. Numeroși credincioși din orașul de pe Timiș și Sebeș, dar și din împrejurimi, au participat la Sfânta Liturghie solemnă oficiată de către Întâistătătorul Eparhiei Caransebeșului, Preasfințitul Lucian, înconjurat de un mare sobor de preoți și diaconi.

Pe Muntele Semenic, sute de credincioşi veniţi din Reşiţa, Timişoara, Arad, Caransebeş, dar şi din localităţi mai îndepărtate au ales să facă şi în acest an pelerinajul la Scăldătoarea Vulturului. Oamenii n-au ezitat să se scalde de şapte ori, pentru ca bărbaţii să devină de Sf. Ilie mai zdraveni şi mai voinici, iar păcatele femeilor să se ducă pe apa izvorului, aşa cum zice tradiţia.

Părintele Daniel Alic, consilier cultural la Episcopia Caransebeşului, împreună cu un sobor de preoţi din zona Reşiţei, a slujit Sfânta Liturghie.

Schitul de pe Semenic a fost construit în 1946, în 1947 a primit hramul Sfântului Mare Proroc Ilie Tesviteanul, iar în 20 iulie 1999 bisericuţa a fost resfinţită.

Sărbători câmpeneşti sunt organizate astăzi şi în localitățile Oraviţa, Bocşa, și Turnu Ruieni.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles