orchestra radio

De 85 de ani,  Orchestrele şi Corurile Radio  concertează pentru ascultătorii români, în direct!  Într-un clasament virtual, concertele   celor  şapte formaţii muzicale aflate sub sigla Radio România – cu deosebire ale Orchestrei Naţionale –  sunt cele mai longevive programe  în direct!

De mai bine de opt decenii, Orchestra Naţională, Corul Academic, Orchestra de Cameră, Corul de Copii, Cvartetul Voces, Big Bandul  şi Orchestra de Muzică Populară  promovează  creaţia  românească şi internaţională. O pleiadă de muzicieni  faimoşi (dirijori, solişti sau ansambluri)  au concertat  în compania  lor. Înregistări din zecile de stagiuni sunt arhivate  în fonoteca de aur  Radio România, un patrimoniu inestimabil al istoriei şi culturii româneşti din secolul   XX  până în stricta contemporaneitate.

Cu mai puţin de o lună înainte  de  1 noiembrie 2013, când Radio România împlineşte 85 de ani de  existenţă,  Radio România Cultural propune o serie aniversară  de şapte emisiuni, fiecare având ca subiect  un ansamblu distinct. În mod firesc, seria  coordonată şi realizată de Sorina Goia  se deschide sâmbătă, ora 13.15 cu o emisiune dedicată  Orchestrei  Naţionale Radio. Invitatul  în direct al primei emisiuni  este  Tiberiu Soare,  dirijor principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio.