Afgani perseverenţi

imigranti-arad

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Sânnicolau Mare au depistat două persoane din Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Spaţiul Schengen, pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână. Cei doi tineri de 15, respectiv de 19 ani au declarat că intenţionau să ajungă la un prieten din Austria. „O patrulă de supraveghere a frontierei de stat a observat două persoane care se deplasau pe jos spre Ungaria. Cei în cauză au fost reţinuţi la aproximativ 500 metri interior faţă de teritoriul statului vecin, la marginea de vest a localităţii Cenad, în vegetaţia din apropierea frontierei”, declară purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Mihaela Leş. Cei doi tineri au mai declarat că s-au deplasat cu un taxi până la Sânnicolau Mare şi de aici pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii. Au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen.
În urmă cu o săptămână, afganii au încercat să treacă frontiera ascunşi într-un camion încărcat cu cabluri electrice, fiind surprinşi de poliţiştii de frontieră din sectorul Borş. La acea dată a fost dispusă cercetarea în stare de libertate pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.
Poliţiştii de frontieră timişeni au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles