Rezultatele tenismenilor români în turneele internaţionale

tenis-marius-copilTenismanul arădean Marius Copil (foto) a fost eliminat marţi, 9 iulie, în turul I al turneului de tenis de la Bastad Suedia, dotat cu premii de 433.770 de euro, după ce a fost învins de slovenul Blaz Kavcic cu 6-4, 6-1.
Marius Copil a intrat pe tabloul principal din postura de ”lucky loser”, după ce a profitat de retragerea italianului Paolo Lorenzi, accidentat la gleznă.

*Jucătoarea româncă de tenis Irina Begu, cap de serie nr. 6, a fost eliminată în primul tur al turneului WTA de la Palermo, dotat cu premii în valoare de 235.000 dolari, fiind învinsă în două seturi, 7-5, 6-2, de Renata Voracova (Cehia).
Irina Begu va rămâne astfel cu un cec de 1.452 euro şi 1 punct WTA.
Alte rezultate din turul 1:
Barbora Zahlavova Stracova (Cehia) – Kristina Plaskova (Cehia) 6-4, 6-4
Estrella Cabeza (Spania) – Alice Matteucci (Italia) 6-4, 6-1
Polona Hercog (Slovenia) – Eva Birnerova (Cehia) 6-4, 6-1
*Perechea română Marius Copil/Horia Tecău a fost învinsă de cuplul ceho-slovac Jan Hajek/Filip Polasek cu 7-5, 6-3, marţi, în manşa inaugurală a probei de dublu la turneul ATP de la Bastad (Suedia), dotat cu premii totale de 433.770 de euro.

*Jucătoarea româncă Alexandra Cadanţu s-a calificat în turul 2 al turneului WTA de la Budapesta, dotat cu premii în valoare de 235.000 dolari, învingând-o în meciul de debut, cu 6-0, 6-1, pe austriaca Patricia Mayr-Achleitner, după numai 62 minute de joc. În urma acestei victorii, Cadanţu şi-a asigurat un cec în valoare de 3.100 dolari şi 30 de puncte WTA, urmând să o întâlnească în turul următor pe Andrea Hlavackova din Cehia, care a reuşit să se impună cu 6-4, 6-2 în faţa franţuzoaicei Alize Cornet, a doua favorită a competiţiei din capitala Ungariei.
Alte rezultate:
Yvonne Meusburger (Austria) – Alison Van Uytvanck (Belgia) 6-0, 6-2
Chanelle Scheepers (Africa de Sud/N.6) – Michaela Honcova (Slovacia) 6-4, 6-1
Shahar Peer (Israel) – Xenia Knoll (Elveţia) 6-2, 6-2
Petra Martic (Croaţia) – Vanda Lukacs (Ungaria) 6-3, 6-0
Anna Tatişvili (Georgia/N.8) – Reka Jani (Ungaria) 6-3, 6-4.

*Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea şi cehul Lukas Rosol s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu în cadrul turneului ATP de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 410.200 de euro, marţi, în urma victoriei cu 6-4, 6-4 asupra cuplului Oliver Marach (Austria)/Gael Monfils (Franţa).
Mergea şi Rosol au obţinut victoria după o oră şi 8 minute de joc, iar în turul secund vor întâlni câştigătorii din meciul care îi opune pe Dustin Brown (Germania)/Paul Hanley (Australia), favoriţii nr. 4, şi pe Daniel Gimeno-Traver (Spania)/Leonardo Mayer (Argentina). Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles