[UPDATE] [AUDIO] Ziua Unităţii Germane, sărbătorită festiv la Timişoara

Empfang-Konsulat

Miercuri, 3 septembrie:
Ziua Unităţii Germane este sărbătoarea naţională a Republicii Federale Germania, dată sărbătorită anual în 3 octombrie 1990. Cu acest prilej, la Consulatul Republicii Federale Germania la Timişoara, a avut loc miercuri, 2 octombrie, o recepţie oficială cu prilejul celei de-a 23-a aniversări. Prezent la eveniment, reprezentantul în Parlament al Forumului Democratic al Germanilor din România, Ovidiu Ganţ, a vorbit auditoriului despre importanţa legăturilor ţării noastre cu Germania:

Ovidiu Ganţ.

La eveniment, reprezentanţii etnicilor germani din Banatul de munte au participat pentru prima dată cu o echipă mixtă de dansuri populare germane.

***

ziua-unitatii-germane

Marţi, 2 septembrie:

Cu ocazia Zilei Unităţii Germane, Consulatul Republicii Federale Germania la Timişoara organizează miercuri, 2 octombrie, de la ora 19.00, la Opera Naţională Română din municipiul de pe Bega, un concert de gală urmat de o recepţie festivă, oferită de Excelenţa Sa, Rolf Maruhn – consulul Republicii Federale Germania la Timişoara. Sărbătoarea naţională a Germaniei este marcată anual în 3 octombrie şi a fost adoptată cu 23 de ani în urmă după reunificarea politică, legislativă, teritorială şi administrativă a ţării, în întâi octombrie 1990. La eveniment, Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin va fi prezent cu o delegaţie de 10 membri.

Află aici simbolistica zilei şi programul evenimentului:

Erwin Josef Tigla.

De același autor

Related Articles