RCM Timişoara a învins pe Farul Constanţa, în semifinalele SuperLigii de rugby

RCM Timisoara a invins pe Farul Constanta, in semifinalele SuperLigii de rugbyRCM Universitatea de Vest Timişoara a învins, sâmbătă, 28 septembrie, pe stadionul ”Gheorghe Răşcanu”, cu 42-8 (20-0), echipa RCJ Farul Constanţa, în semifinalele SuperLigii CEC Bank la rugby, bănăţenii calificându-se astfel în finala competiţiei, care va avea loc pe 5 octombrie. Aşa cum era de aşteptat, jucătorii campioanei en-titre au dominat clar partida, care a lăsat de dorit în ceea ce priveşte spectacolul, miza punându-şi amprenta pe cele 80 de minute de joc, meciul fiind unul extrem de încrâncenat, cu momente de agresivitate în special în prima parte.

Întâlnirea a început cu oaspeţii în atac, ”marinarii” punând presiune pe jucătorii echipei adverse timp de aproape 10 minute, fără a reuşi însă să concretizeze în vreun fel fazele ofensive. În minutul 9, timişoreanul Vali Calafeteanu a izbutit să pună primele 3 puncte pe tabela de marcaj, după fructificarea unei lovituri de pedeapsă de la aproape 40 de metri. Momentul psihologic al primului mitan s-a consumat câteva minute mai târziu, când constănţeanul Eugen Jantijes a ratat egalarea, irosind o lovitură de penalitate dintr-o poziţie favorabilă. Bănăţenii s-au instalat apoi la cârma meciului iar în minutul 19, RCM Timişoara şi-a trecut în cont primul eseu, izbutit de sud-africanul Randall Morrison, care a finalizat o cursă de aproape 30 de metri făcută de Cătălin Fercu. Calafeteanu a transformat încercarea şi în minutul 20 scorul era 10-0 pentru ”studenţi”. Constănţenii au încercat să revină în joc, însă au fost deficitari în ceea ce priveşte mânuirea balonului, fiind opriţi de mai multe ori pentru pase date în faţă, iar cei care au modificat din nou tabela de marcaj au fost tot gazdele, Vali Calafeteanu transformând în minutul 24 o lovitură de pedeapsă. Finalul primelor 40 de minute a fost marcat de momente de agresivitate, jucătorii celor două echipe încăierându-se de câteva ori, arbitrul arătând cartonaşul galben la doi jucători de la Farul şi unui jucător al timişorenilor, care au văzut secvenţele de final de pe tuşă. Bănăţenii au reuşit cel de-al doilea eseu în ultimele minute ale primei părţi a jocului prin Stelian Burcea, transformat de Calafeteanu, astfel că la pauză era 20-0 pentru campioana en-titre, chiar dacă şi jucătorii Farului au fost în câteva rânduri foarte aproape de a izbuti să culce balonul în terenul de ţintă advers.

Timişorenii au ieşit de la cabine decişi să nu mai lase nicio şansă oaspeţilor, ceea ce s-a şi întâmplat, RCM izbutind alte două eseuri în doar 15 minute, prin fostul all-black Sosene Anesi, transformat de acelaşi Calafeteanu, şi prin Vasile Rus, tabela de marcaj indicând în minutul 60, 30-0 pentru ”studenţi”. RCJ Farul a reuşit primele 3 puncte ale sale printr-o lovitură de penalizare fructificată de Eugen Jantijes, însă acest lucru nu a făcut decât să-i motiveze şi mai mult pe timişoreni, neo-zeelandezul Jack Umaga izbutind şi el un eseu, netransformat de Gabi Conache, scorul devenind 37-3 pentru RCM Universitatea de Vest. Jucătorii de la malul mării au avut o tresărire de orgoliu pe finalul partidei, reuşind în minutul 75, eseul de onoare, netransformat, dar cei care au închis tabela de marcaj au fost tot jucătorii echipei-gazdă, Mădălin Lemnaru izbutind ultimul eseu al partidei, de asemenea netransformat, scorul final fiind 42-8 pentru RCM Timişoara.

Astfel, campioana en-titre aşteaptă finala care se va desfăşura pe stadionul ”Arcul de Triumf” din Capitală peste o săptămână, în timp ce ”marinarii” vor juca, tot la Bucureşti, finala mică a SuperLigii CEC Bank. Cealaltă semifinală a SuperLigii naţionale de rubgy, dintre echipele CSM Ştiinţa Baia Mare şi Steaua Bucureşti, se va disputa tot astăzi (sâmbătă), de la ora 15. Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles