Kenyanul Kipsang vrea să doboare recordul mondial la maratonul de la Berlin

kenyanul Wilson KipsangDupă ce a mai avut o tentativă acum doi ani la Frankfurt, atletul kenyan Wilson Kipsang vrea să bată duminică, 29 septembrie, la cea de-a 40-a ediţie a maratonului de la Berlin, recordul mondial al probei deţinut de compatriotul său Patrick Makau (2h03min38sec), accidentat şi absent din cursa berlineză.

”Din debutul pregătirii mele, m-am concentrat pe recordul mondial. Cred că este posibil să reuşesc”, a declarat Kipsang cu două zile înaintea cursei, afirmând că la antrenament a alergat 2h03min32sec.

Kipsang (31 ani) a câştigat maratonul de la Frankfurt în 2h03min42sec în 2011, la o lună după triumful lui Makau pe parcursul berlinez, care l-a deposedat de recordul mondial pe etiopianul Haile Gebreselassie.

În 2012, Kipsang s-a impus în maratonul de la Londra, după care a câştigat medalia de bronz tot pe străzile londoneze la JO 2012.

Gebreselassie, de patru ori câştigător al maratonului de la Berlin (între 2006 şi 2009), va da anul acesta startul în proba la care a renunţat Makau pentru al doilea an consecutiv. Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles