Festival Coral - Palatul Cultural (1)

Sâmbătă, 28 septembrie

Festivalul internaţional de muzică corală din cadrul Zilelor Palatului Cultural continuă astăzi la Reşiţa. De la ora 17.00 va urca pe scenă Ansamblul „Datina”, urmat de un recital al lui Iosif Ciocloda. Corala „Ion Cristu Danielescu” a Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti va încânta publicul reşiţean de la ora 18.00, iar o oră mai târziu, atmosfera va fi întreţinută de Corul „As” Vârşeţ din Serbia. Spectacolul se va încheia mâine seară, când pe scena Palatului Cultural din Reşiţa va urca Stela Enache.

Vineri, 27 septembrie

Scena Palatului Cultural din Reşiţa este în sărbătoare începând din această seară cu prilejul celei de-a doua ediţii a Festivalului internaţional de muzică corală. În deschiderea festivalului, Nicolae Plujar, preşedintele Asociaţiei Culturale „Reşiţa Română” a declarat că, prin aceast demers artistic, se urmăreşte revigorarea corurilor şi fanfarelor din Banat, precum şi menţinerea unor legături prieteneşti cu formaţiile şi grupurile corale din ţară şi din vecinătatea graniţelor noastre pentru ca aceste tradiţii corale să fie transmise mai departe generaţiilor tinere.

Festivalul a început în aer liber în faţa Palatului Cultural cu concursul fanfarei din Lăpuşnicu Mare şi al ansamblului folcloric „Semenicul”. Spectacolul a continuat în sală cu un recital al coralei Lira şi al corului Menestrelul. Prima zi s-a încheiat cu evoluţia corului bisericii baptiste.

Festival Coral - Palatul Cultural (5) Festival Coral - Palatul Cultural (2) Festival Coral - Palatul Cultural (3) Festival Coral - Palatul Cultural (4)