radulescu-dsvsa

Inspectorii sanitar-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor Caraş-Severin au intreprins, în această perioadă, o serie de controale în unităţile de procesare, depozitare şi comercializare a produselor de origine animală. Astfel au fost monitorizate şi certificate un număr de 426 de transporturi de produse din carne tratate termic în spaţiul Uniunii Europene şi în ţările terţe, au fost autorizate sanitar-veterinar două unităţi de producţie, 35 de mijloace de transport auto şi au fost trimise documente de înregistrare la 213 unităţi supuse controlului, a declarat directorul DSVSA Caraş-Severin, Ion Florin Rădulescu. Urmare deficienţelor constatate, au fost aplicate peste 32 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 63.000 de lei, au fost aplicate 71 de avertismente şi au fost dispuse termene de remediere pentru deficienţele constatate. De la începutul anului şi până în prezent nu a fost înregistrat nici un caz de toxiinfecţie alimentară pe raza judeţului Caraş-Severin, a mai spus Ion Florin Rădulescu.

Mai multe informaţii despre acţiunile intreprinse are directorul DSVSA-CS, medicul Ion Florin Rădulescu: