Problemele părinţilor se răsfrâng asupra copiilor

pasapoarte (6)

Când părinţii se ceartă, copiii au de pierdut. Se întâmplă şi în situaţiile în care minorii au nevoie de paşaport, pentru a se deplasa în străinătate.
Zeci de astfel de cazuri au fost semnalate în acest an, în judeţul Caraş-Severin. Părinţii divorţaţi refuză să îşi dea acceptul ca minorii să fie scoşi din ţară, spune şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din Caraş-Severin, comisar şef Mircea Panete. Acesta recomandă părinților, care se află în străinătate să se deplaseze la ambasadele sau oficiile consulare ale României. Doar acolo se pot autentifica declaraţiile sau procurile în astfel de cazuri. Fără o astfel de procură nu se poate elibera paşaport minorului.

Mai trebuie precizat că paşaportul temporar este valabil un an, la un cost de 222 de lei, iar paşaportul electronic este valabil 3 ani, şi costă 266 de lei pentru copiii în vârstă de până la 12 ani, respectiv 292 lei pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani, cu termen de valabilitate de 5 ani.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles