Cel mai vârstnic campion olimpic din lume a împlinit 100 de ani

tarics_sandorCel mai vârstnic campion olimpic în viaţă, Sandor Tarics, a împlinit 100 de ani pe 23 septembrie, fiind sărbătorit de Comitetul olimpic ungar în cadrul unei ceremonii care avut loc la Belvedere, în apropiere de San Francisco (Statele Unite), unde fostul sportiv locuieşte în prezent, informează Asociaţia Internaţională a Presei Sportive (AIPS), citată de AGERPRES.
Sandor Tarics a fost component al echipei de polo pe apă a Ungariei care a cucerit aurul la Jocurile Olimpice de la Berlin, din anul 1936.
La emoţionanta ceremonie care a avut loc în California a fost prezent şi secretarul general al Comitetului olimpic din Ungaria, Bence Szabo, fost spadasin, care a făcut parte din delegaţia ţării sale la JO de la Berlin, alături de Tarics. Fostul campion olimpic a primit, cu această ocazie mai multe cadouri, între care şi un halat al naţionalei de polo a Ungariei cu numele său pe spate.
Preşedintele Federaţiei ungare de polo, dr. Denes Kemeny, s-a declarat mândru de faptul că cel mai vârstnic campion olimpic din întreaga lume este un jucător de polo maghiar.
‘Poate că pentru mulţi reprezintă o surpriză faptul că o naţiune aşa de mică precum Ungaria are cel mai vârstnic campion olimpic. Faptul că acesta este jucător de polo pe apă este însă mai mai puţin surprinzător, deoarece fiecare al patrulea medaliat cu aur ungar este un campion olimpic în acest sport’, a subliniat Denes Kemeny, triplu campion olimpic cu Ungaria (2000, 2004, 2008).
Conducătorul Federaţiei ungare l-a invitat cu această ocazie pe Sandor Tarics la Campionatul European de polo pe apă care va avea loc anul viitor la Budapesta, precum şi la ediţia din 2021 a Campionatului Mondial, care se va desfăşura tot în capitala Ungariei.
După încheierea ceremoniei în onoarea sa, Tarics s-a întors acasă la bordul Mercedesului său cu numărul ‘GOLD 36’.

Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles