[AUDIO] Festivalul Internaţional de muzică corală în cadrul Zilelor Palatului Cultural

ndvladulescu

S-a dat startul pregătirilor pentru cea de-a doua ediție a Zilelor Palatului Cultural din municipiul Reşiţa. În centrul atenției se va afla, în acest sfârşit de săptămână, Festivalul Internațional de Muzică Corală. Scena Teatrului de Vest va găzdui concerte de muzică corală regăsită sub influențe atât tradițional românești, cât și specifice sârbești, a declarat preşedintele Asociaţiei culturale “Reşiţa Română”, Nicolae Dumitru Vlădulescu, organizatorul evenimentului. Manifestările vor debuta vineri, 27 septembrie, şi se vor încheia duminică, 29 septembrie. Cu o tradiție de peste 80 de ani în organizarea evenimentelor culturale, clădirea a fost construită special pentru manifestările organizate de Reuniunea de Cântări, Lectură și Muzică a Plugarilor Români din Reșița. Programul evenimentului promite concerte susținute de formaţii corale din România și Serbia. Seara de duminică este dedicată solistei de muzică uşoară Stela Enache care va încânta publicul cărăşan într-un concert de excepţie. Cheltuielile care însoțesc mult așteptatul eveniment vor fi achitate cu sprijinul Consiliului Județean, a declarat Nicolae Dumitru Vlădulescu.

Mai multe informaţii despre eveniment aflăm de la preşedintele Asociaţiei culturale “Reşiţa Română”, organizatoarea evenimentului, Nicolae Dumitru Vlădulescu:

 

 

Nicolae Dumitru Vlădulescu.

PROGRAMUL FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL DE MUZICĂ CORALĂ DIN CADRUL “ZILELOR PALATULUI CULTURAL”:

ZIUA I – 27.09.2013

ORA 17,00 – FANFARA DIN LĂPUŞNICU MARE
ORA 17,30 – ANSAMBLUL FOLCLORIC “SEMENICUL”(SPECTACOL DE MUZICĂ ŞI DANSURI)
ORA 18.00 – CORUL „MENESTRELUL”
ORA 18,30 – CORALA „LIRA”
ORA 19,00 – CORUL BISERICII BAPTISTE

ZIUA II – 28.09.2013

ORA 17,00 – ANSAMBLUL „DATINA” (SPECTACOL DE MUZICĂ ŞI DANSURI)
ORA 17,30 – RECITAL IOSIF CIOCLODA
ORA 18,00 – CORALA „ION CRISTU DANIELESCU” A CASEI DE CULTURĂ A SINDICATELOR DIN PLOIEŞTI
ORA 19,00 – CORUL „AS” VÂRŞEŢ – SERBIA

ZIUA III – 29.09.2013

ORA 17,00 – FANFARA DIN COŞTEI – SERBIA
ORA 17,30 – ANSAMBLUL „BOCŞANA” (SPECTACOL DE MUZICĂ ŞI DANSURI)
ORA 18,30 – CORUL „EMIL MONŢIA” AL TEATRULUI „IOAN SLAVICI ” ARAD
ORA 19,30 – RECITAL STELA ENACHE

Festivalul Internaţional de Muzică Corală de la Reşiţa îşi propune să revigoreze tradiţiile corale cu rădăcini folclorice, cu influenţe clasice sau moderne, precum şi pasiunea pentru muzica autentică, în general.

Organizatori: Centrul Cultural al Asociaţiei Culturale Reşiţa Română, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Primăria Municipiului Reşiţa.

Partener Media: Radio România Reşiţa.

De același autor

Related Articles