Franţa este, pentru prima dată, campioană europeană la baschet masculin

Franta, campioana europeana la baschet masculinNaționala de baschet masculin a Franței a reușit să devină campioană europeană pentru prima dată în istorie, după ce a învins Lituania. “Cocoșul galic” a ratat medalia de aur în urmă cu 2 ani, după ce a fost învinsă de Spania, dar și în 1999 și 2005 când s-a oprit de fiecare dată în semifinale. Tony Parker însă a vrut să schimbe istoria și a făcut-o. Starul care a făcut finală în NBA cu San Antonio Spurs, și-a condus magistral echipa până în ultimul act.

Franța a obţinut o victorie istorică, scor 80-66 (19-22, 31-12, 18-16, 12-16), în finala cu selecţionata Lituaniei, duminică seara, 22 septembrie, la Ljubljana.

După ce a ratat finala în ultimele minute ale întâlnirii cu Franța, Spania și-a adjudecat medaliile de bronz. Ibericii au trecut în finala mică de Croația, cu un scor confortabil 92-66.

Marc Gasol a fost cel mai bun om al Spaniei. Baschetbalistul celor de la Memphis Grizzlies a reușit 17 puncte și 8 recuperări. Cel mai bun marcator al partidei a fost însă Bojan Bogdanovic, de la Croația.

De același autor

Related Articles