Luptătorul Rareş Chintoan a fost cel mai bine clasat român la Campionatele Mondiale de lupte de la Budapesta

Luptatorul Rares Chintoan, doar locul 7 la BudapestaLocul 7, ocupat de Rareş Chintoan (cat. 120 kg, stilul liber), a fost cea mai bună performanţă a sportivilor români la Campionatele Mondiale de lupte de la Budapesta. România a fost prezentă cu 15 sportivi la Mondiale şi avea ca obiectiv câştigarea unei medalii.
Duminică, 22 septembrie, în ultima zi a competiţiei, în concursul de greco-romane, Georgian Carpen, vicecampion european anul trecut, a terminat pe locul 29 la categoria 66 kg, după ce a pierdut în şaisprezecimi, la moldoveanul Mihail Cosniceanu. Medalia de aur a fost cucerită de sud-coreeanul Ryu Han-su, care l-a învins în finală pe rusul Islam-Beka Albiev. Medaliile de bronz au revenit indianului Tulsi Yadan Sandeep şi germanului Frank Staebler.
La cat. 74 kg, Ionel Puşcaşu s-a clasat şi el pe locul 29, învins în şaisprezecimi de polonezul Piotr Robert Przepiorka. Campion mondial a devenit sud-coreeanul Kim Hyeon-woo, care l-a întrecut în finală pe rusul Roman Vlasov, în timp ce armeanul Arsen Julfalakian şi turcul Emrah Kus au cucerit medaliile de bronz.
La cat. 120 kg, iranianul Amir Aziz Aliakbari l-a învins în finală pe estonianul Heiki Nabi şi a cucerit medalia de aur. Kazahul Nurmahan Tinaliev şi turcul Riza Kayaalp au luat medaliile de bronz. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles