Gheorghe LupuAsociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin și Radio România Reșița aduc un omagiu celui ce a fost Gheorghe Lupu, organizând prima ediție a memorialului ce va purta numele fostului fotbalist.

Prima ediţie a Memorialului Gheorghe Lupu la fotbal va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 14:30, la sala de sport a Liceului de Arte Sabin Păuţa din Reşiţa. La întrecere au fost invitate patru echipe de copii cu vârsta de 7 şi 8 ani, de la cluburile unde a activat ca fotbalist şi antrenor Gheorghe Lupu: CSM Şcolar Reşiţa (cu două echipe), Gloria Reşiţa şi AS Berzasca. Meciurile se vor desfăşura fiecare cu fiecare, câștigătoare fiind declarată echipa cu cele mai multe victorii.

Gheorghe Lupu s-a născut pe 21 septembrie 1969, la Reşiţa şi a făcut parte din  „generaţia de aur” a CSM Reşiţa în prima ligă, în anii 90.

De-a lungul carierei de jucător Gică Lupu sau „Fiara”, cum era poreclit,, a mai evoluat cu succes la Tractorul Braşov, FC Drobeta Turnu Severin, Tampines Rowers (Singapore), Narpes Kraft (Finlanda), Gloria Reşiţa, Luisa Radimna şi AS Berzasca.

Ca antrenor, Gheorghe Lupu s-a dedicat muncii specifice creşterii juniorilor la FCM Reşiţa (grupa n. 1995), cu care a obţinut rezultate notabile la Cupa Hagi Danone (locul 3 pe ţară – ediţia 2008), campioni judeţeni la juniori D (2008), juniori A – turneul semifinal al campionatului national de la Bacău (2007).

În 2009, Gheorghe Lupu a fost diagnosticat cu o boală gravă, care l-a răpus în cele din urmă, după doi ani, la 10 iunie 2011.