Luptătoarele din România au suferit înfrângeri la Mondialele de la Budapesta

lupte femininSportivele române Ana Maria Pavăl (cat. 55 kg) şi Georgiana Narcisa Paic (cat. 59 kg) au pierdut toate meciurile susţinute joi, 19 septembrie, la Campionatele Mondiale de lupte de la Budapesta.

Pavăl a fost învinsă în primul tur de japoneza Saori Yoshida, după care a fost întrecută şi în primul tur al recalificărilor, de rusoaica Valeria Koblova, ocupând în final locul 17 la categoria 55 kg. Medalia de aur a fost adjudecată de Yoshida, care a învins-o în finală pe suedeza Sofia Magdalena Mattsson. Medaliile de bronz au fost adjudecate de unguroaica Emese Barka şi de Koblova.

La cat. 59 kg, Georgiana Narcisa Paic a pierdut în turul inaugural de cubaneza Yaquelin Estornell Elizastigue şi a încheiat pe locul 14. Mariana Sastinn (Ungaria) a cucerit titlul mondial, în urma victoriei reuşite în finala cu Taybe Mustafa Yusein (Bulgaria). Cele două medalii de bronz au revenit mongolei Munkhtuya Tungalag şi azerei Iulia Ratkevici.

Şi la cat. 63 kg s-a impus o niponă, Kaori Icho, victorioasă în finala cu mongola Soronzonbold Battsetseg, în timp ce medaliile de bronz au fost câştigate de kazaha Ekaterina Larionova şi de americanca Elena Pirozhkova.

Vineri, când debutează şi întrecerile la stilul greco-roman, România va mai avea o sportivă în concurs, Adina Popescu (CS Târgovişte – cat. 67 kg). Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles