Barzava

În ultimele 24 de ore, debitele râurilor Bega, Timiş, Moraviţa, Bârzava, Caraş, Nera şi Cerna au fost în scădere uşoară. Cu toate acestea, din cauza cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării viiturilor formate anterior, se mai menţin peste cotele de apărare nivelurile pe cursurile inferioare ale râurilor: Bârzava, Moraviţa şi Timiş. În această dimineaţă se situau peste cota de inundaţie: Bârzava – la staţia hidrometrică Partoş şi râul Moraviţa – în localitatea cu acelaşi nume. Cota de atenţie era depăşită pe râul Timiş – la staţia hidrometrică Grăniceri.
Hidrologii prognozează că în următoarele ore, pe râurile din bazinele Timiş, Moraviţa, Bârzava, Caraş, Nera şi Cerna şi pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Crişurilor debitele vor fi în scădere uşoară, iar pe celelalte râuri vor fi în creştere, ca urmare a cedării diurne a apei din stratul de zăpadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării.
Este posibilă menţinerea peste cotele de atenţie a nivelurilor de pe cursurile inferioare ale râurilor Bârzava şi Moraviţa, ambele în judeţul Timiş şi pe sectoare îndiguite, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior.

(Sebastian Dragomir)