Cea mai bună clasare a luptătorilor români, la Mondialele de la Budapesta, este un loc 7

Rares Chintoan a ocupat locul 7, la Mondialele de la BudapestaSportivul român Rareş Chintoan a ocupat locul 7 în limitele categoriei 120 kg, stilul liber, marţi, 17 septembrie, la Campionatele Mondiale de lupte de la Budapesta, după ce a pierdut în sferturile de finală. Chintoan l-a învins în primul tur pe bulgarul D. Kumcev, în optimi s-a impus în faţa belarusului Iusup Jalilov, dar a cedat în sferturile de finală în faţa georgianului Geno Petriaşvili, care a cucerit ulterior medalia de bronz. Aurul a fost adjudecat de rusul Hadjimurat Gaţalov, care l-a învins în finală pe ucraineanul Alen Zasieiev. O altă medalie de bronz a revenit turcului Taha Akgul.

La cat. 60 kg (stilul liber), românul Ivan Guidea, legitimat la CSM Lugoj, l-a învins în şaisprezecimi pe venezueleanul I. Aguilar Canizalez, în optimi l-a eliminat pe canadianul John Manuel Pineda, dar a fost întrecut în sferturi de bulgarul Vladimir Dubov. În recalificări, Guidea a fost învins de indianul Barjang Barjang, ratând lupta pentru medalia de bronz. În finală, rusul Bekhan Goigereev l-a învins pe Dubov, medaliile de bronz revenind indianului Barjang şi iranianului Masoud Esmaeilpour.

În limitele categoriei 84 kg (stilul liber), Ştefan Gheorghiţă l-a învins în şaisprezecimi pe portoricanul Jaime Espinal, dar a pierdut în optimi la mongolul Orgodolyn Uitumen. Aurul a fost adjudecat de Ibraghim Aldatov (Ucraina), care l-a învins în finală pe cubanezul Reineris Salas. Medaliile de bronz au revenit ungurului Istvan Vereb şi iranianului Ehsan Lashgari.

Miercuri va începe concursul feminin, singura reprezentantă a României care va evolua fiind Mădălina Linguraru (cat. 48 kg). sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles