[AUDIO] Permisul de port-armă la control!

arme pusca vanatoarePeste 1.300 de cărăşeni au obligaţia să îşi prelungească termenul de valabilitate al permisului de port-armă pentru arme letale şi aproape 170 pentru posesia de arme neletale până la finalul lunii noiembrie. Aceştia trebuie să se prezinte la Serviciul de Arme, Explozivi şi Substanţe periculoase al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin cu o serie de documente.
Pentru prelungirea termenului de valabilitate al permisului de port-armă trebuie să prezinte, pe lângă armele pe care le deţin, permisul de armă în original şi copie, cartea de identitate în original şi copie, un certificat de analize medicale, un aviz psihologic eliberat de un psiholog competent în domeniul siguranţei naţionale şi ordine publică, o fotografie de 3/4 cm, permisul de vânător în original şi copie, carnetul de membru vânător şi atestatul de colecţionar pentru cei care deţin arme în regim de colecţie.
În judeţ aproape 2.200 de persoane deţin permis de port-armă, cumulând un total de peste 4.600 de arme de vânătoare. De asemenea, peste 1.000 de persoane din Caraş-Severin deţin cu autorizaţie aproximativ 1.800 de arme neletale. Cărăşeni care deţin arme în regim de colecţie sunt doar 67 de persoane.

Comisar-şef Gheorghe Mandoni, şeful Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe periculoase al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin:

De același autor

Related Articles