mos craciun la berzasca (6)

Asociaţia Sirinia a organizat la Berzasca un eveniment intercultural în cadrul căruia a avut loc prezentarea unui proiect european aflat în desfăşurare, precum şi oferirea de cadouri de Crăciun copiilor din sat.
Căminul cultural din localitatea cărăşană a fost neîncăpător pentru membrii comunităţii, care au aflat cu acest prilej că în Berzasca se derulează un proiect european de voluntariat. De altfel, în localitatea de la malul Dunării sunt prezenţi cinci voluntari din Spania şi Cipru. Aceştia vor petrece următoarele luni desfăşurând activităţi non-formale cu copiii din zonă. Cei mici au fost cei mai încântaţi.

„Asociaţia Sirinia există din 2011. Ne-am propus să dezvoltăm proiecte în judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Arad, dar cele mai multe au fost realizate în Berzasca. Proiectul aflat în derulare se numeşte From Black and White to Colors şi se încadrează axei Serviciul european de voluntariat”, a declarat preşedintele asociaţiei, Liviu Simuleasa.

Seara s-a încheiat în jurul bradului. Membrii Asociaţie Sirinia au reuşit să aducă bucuria în sufletele a peste 80 de copii cu posibilităţi reduse din Berzasca, pentru care venirea Crăciunului este cel mai fericit moment al anului. Copiii au primit de la Moş Crăciun cărţi cu poveşti, creioane colorate, haine, jucării, fructe şi dulciuri.

(Sebastian Dragomir)