IMG_7844

O întâlnire de suflet având ca temă „Sănătatea, suferinţa şi sufletul poporului român”, susţinută de invitatul special maestrul Dan Puric, alături de medicul Pavel Chirilă – unul dintre cei mai de seamă specialişti actuali în medicina naturistă, a fost organizată pentru o cauză nobilă astăzi la Reşiţa, în prezenţa a sute de cărăşeni.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, a urmărit evenimentul şi consemnează:

Eu nu cred în speranţe, speranţele sunt de tip uman. Nădejdea, zicea Sf. Ap. Pavel: Nădăjduiţi, dar ce nădejde este aceea care se vede? Adică nu vezi nimic, că acum, îţi pui nădejdea în Dumnezeu. Şi dacă ţi-o pui cu încredere se deschid porţile. Eu aşa am trăit până acum. Am crescut într-un ghetou comunist şi am trecut din grădina zoologică în jungla unde te împuşcă la liber. Şi cu toate astea am reuşit să-mi fac multe dintre visurile mele”, spune maestrul Dan Puric.

Laureat în 1993 al Premiului Bob Pyerce pentru realizări în domeniul medicinei sociale, membru în Consiliul Consutativ al World Vision International (1995-2004) şi membru al Institutului Boyron-Lyon, dr. Pavel Chirilă este şi principalul promotor din România al conceptului de medicină creştină, autor sau co-autor al peste 20 de lucrări de referinţă în domeniul medical şi bioetic.

Evenimentul a fost organizat în vederea strângerii de fonduri pentru finalizarea lucrărilor Clinicii Nera – Centrul pentru Cercetări în recuperare Oncologică din Slatina Nera, judeţul Caraş-Severin.

Proiectul “Clinica Nera”, demarat de Fundaţia de Utilitate Publică Sfânta Irina propune realizarea unei infrastructuri pentru îngrijirea complexă a bolnavilor oncologici. Aceasta nu are scopul substituirii tratamentelor medicale specializate, furnizate de sistemul de sănătate, ci completării şi potenţării acestora. Hospice Sfânta Irina are misiunea de a ajuta pacienţii de cancer aflaţi în faza terminală, precum şi pe familiile lor, prin activităţi medicale, psiho-sociale şi spirituale, dând dovadă de excelenţa profesională, compasiune, integritate şi afecţiune. De-alungul timpului membrii fondatori şi personalul calificat al Fundaţiei au derulat mai multe proiecte naţionale şi europene, ultimul astfel de proiect fiind Proiectul Clinica Nera care a obţinut o finanţare de la Uniunea Europeană, în valoare de 70% din totalul costurilor de implementare a proiectului, cu condiţia ca restul de 30% să fie acoperit de Fundaţia Sfânta Irina. “Pentru a aduna această sumă necesară finalizării proiectului, de 1.200.000 de euro, am început o amplă campanie de strângere de fonduri”, a subliniat medicul Pavel Chirilă – iniţiatorul proiectului. În prezent 4 clădiri sunt terminate până la acoperiş şi imediat ce va trece sezonul rece vor fi demarate lucrările la interioare, finisaje şi amenajarea saloanelor.

Centrul va fi destinat bolnavilor aflaţi în recuperare după tratamente împotriva cancerului. Aceştia vor beneficia de o cură de 14 zile, pe durata căreia li se vor asigura servicii de psihoterapie, fizioterapie, kinetoterapie, dietoterapie, educare pentru menţinerea unui stil corect de viaţă. Întrucât cercetarea este unul dintre principalele scopuri ale înfiinţării centrului, acesta va include un departament axat pe evaluarea metodelor de recuperare, dar şi unul dedicat depistării precoce a cancerului. Amplasată în Valea Nerei, într-o zonă ferită de poluare şi organizată ca o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial.

Evenimentul caritabil “Suflet pentru suflet”, ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a ediţie, a fost organizat în colaborare de Liga Studenţilor şi Catedra de asistenţă social din cadrul UEM Reşiţa cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi a Episcopiei Caransebeşului.

(Hardy Cvoica)

2 COMENTARII

  1. Cea mai mare porcarie pe care am putut sa o vad si sa o ascult. Cancer fiziologic? VIndecare prin credinta? Cancer sufletesc? Sorry to break the news, but there’s no such thing. E o campanie de dezinformare si indoctrinare crasa.

    • cine nu are credinţă nici nu poate înţelege aceste lucruri. vă mulţumim pentru critică…

Comments are closed.