Atleta Liliana Danci, din Caransebeş, campioană naţională la semimaraton

Atleta Liliana Danci, de la Clubul Sportiv Municipal Reşiţa, a câştigat astăzi Campionatul Naţional de semimaraton, desfăşurat lalili danci Oradea. La startul competiţiei feminine s-au aliniat 28 de sportive, iar Liliana Danci a trecut prima linia de sosire, cu timpul de o oră, 15 minute şi 49 de secunde.

Atletul român Nicolae Soare a câştigat, duminică, medalia de aur la Campionatul Balcanic de semimaraton (21,097 km), organizat la Oradea, cu timpul de o oră 4 min 36 sec.

La feminin, titlul a revenit sârboaicei Olivera Jevtic, cu timpul de 1 oră 14 min 41 sec, urmată în clasament românca Elena Moagă, iar locul al treilea a sosit turcoaica Tyrkan Ozata.
La competiţie s-au înscris 14 alergători (9 băieţi şi 5 fete) din Albania, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, R. Moldova, Serbia, Turcia şi România.
În Campionatul Naţional feminin de semimaraton, pe locul întâi s-a clasat, aşa cum aminteam mai sus, Liliana Danci din Caransebeş.
”Campionatul naţional de semimaraton are loc a doua oară consecutiv în municipiul Oradea, prin ajutorul dat, în primul rând, de Primăria Oradea. Iar Campionatul Balcanic, în premieră în România, a avut o participare suficient de numeroasă. Competiţiile reprezintă criterii de selecţie pentru ale competiţii, cele de anul viitor şi de anul acesta, inclusiv crosul european, ce va avea loc în 9 decembrie la Belgrad”, a declarat, pentru AGERPRES, Traian Badea, vicepreşedintele Federaţiei Române de Atletism (FRA).
Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a dat startul alergării, din Piaţa Ferdinand, alături de oficiali din Federaţia Română de Atletism, pentru cei 84 de sportivi.
La cinci minute de la startul acestor două competiţii reunite de semimaraton, primarul Bolojan a dat startul şi competiţiei de masă Oradea Running City, la care participă sute de orădeni, de vârste diferite.

De același autor

Related Articles