Românii îşi aleg preşedintele

alegeri-vot-votare.73yndxwhpkPeste 18 milioane de români, din ţară şi din străinătate, sunt aşteptaţi astăzi la urne pentru a decide cine va fi preşedintele României în următorii cinci ani.

Pe raza judeţului Caraş-Severin au fost amenajate 365 de secţii, unde îşi pot exercita dreptul la vot aproximativ 277 de mii de cărăşeni. În Timiş se află pe liste 616 de mii de persoane, care vor vota în 596 de secţii. În Arad, sunt înscrişi 393 de mii de cetăţeni, care vor putea vota  în cele 439 de secţii.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu drept de vot care au actul de identitate expirat sau l-au pierduţ  Serviciile de Evidenţă a Persoanelor din întreaga ţară şi-au extins programul de lucru. Astăzi  se vor prelua cereri şi se vor elibera acte de identitate provizorii, până la ora 21.

Fie că sunt în ţară, fie în afara ei, cei care merg la vot trebuie să aibă 18 ani împliniţi şi să vină la secţie cu un document de identitate valabil. Alegătorii vor vota la secţia unde sunt arondaţi cu domiciliul, iar cei plecaţi din localitate pot pleca în orice secţie, pe listele suplimentare.

Pentru ca votul să fie valabil, ştampila trebuie pusă în interiorul patrulaterului cu numele candidatului dorit.

Directorul filialei vest a Autorităţii Electorale permanente, Nicolae Amzoi explică procesul efectiv de votare, estimând că întreaga operaţiune nu poate dura mai mult de două minute:

Pentru alegerile din 16 noiembrie nu sunt organizate secţii speciale, cum ar fi în gări sau în aeroporturi.

Aproximativ 60 de mii de angajaţi ai Ministerului de Interne vor acţiona, duminică, pentru ca cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea preşedintelui României să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Pe parcursul zilei vor fi transmisiuni ale reporterilor şi corespondenţilor Radio România Reşiţa, de la care veţi afla cum se desfăşoară procesul electoral în judeţele de vest ale ţării.

 

De același autor

Related Articles