Într-o manieră inedită, în sistem videoconferință, vineri după amiaza, 12 septembrie, s-a desfășurat la Reșița Conferința județeană a organizației Partidului Social Democrat Caraș-Severin, urmată de Congresul extraordinar de validare a candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. În Caraș Severin toţi cei 9.300 de membri de partid consultați au fost de acord cu această candidatură. Președintele PSD Caraș Severin deputatul Ion Mocioalcă a prezentat și rezultatele pentru întreaga regiune de vest, din care fac parte județele Arad, Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin. Din totalul de 38.917 membri de partid consultați s-au înregistrat doar 4 abțineri și nici un vot împotrivă.

Și rezultatele la nivel național, prezentate de la Alba Iulia de vicepremierul Liviu Dragnea sunt foarte bune. Din cei aproape 415.000 membri PSD consultați marea majoritate au fost pentru candidatura lui Victor Ponta la Cotroceni și s-au înregistrat doar 68 de voturi împotrivă și 182 de abțineri

Suntem partidul care poate reclădi unitatea românilor, a mai precizat Liviu Dragnea, care a amintit câteva din promisiunile onorate de Guvernul Victor Ponta în campaniile electorale anterioare: mărirea pensiilor, reîntregirea salariilor, deschiderea unor unități sanitare, investiții în proiecte utile, abandonate de regimul Băsescu.

(Dan Agache)