Canonicon în Banatul montan, la Anina

canonicon

Expoziția personală de fotografie religioasă cu caracter itinerant, “Canonicon”, semnată de regizorul Dan Mihalcea din Bucureşti va poposi în acest sfârşit de săptămână şi în Banatul montan, la Anina. Aceasta şi-a început periplul în noiembrie 2012 la Râmnicu Vâlcea, a colindat peste 12 oraşe mari ale României şi-şi va încheia itinerariul prin ţară în Banatul de Munte.

Expoziția cuprinde 20 de lucrări, în format mare 84/60 cm, iar maniera de lucru este clar-obscur și detaliu. Lucrările reprezintă o selecție dintr-o lungă serie de fotografii pe care autorul le-a făcut în decursul a 4-5 ani în pelerinajele la mânăstirile din România, fotografii realizate în interioare, în exterioare și în cimitire. Imaginile reprezintă eşantioane ale realităţii concrete transpuse prin detalii şi prin plastica afectivă. “Este fotografia care rămâne dincolo dar şi dincoace de prezentul meu”, spune autorul.

Manifestarea este organizată de Primăria şi Consiliul Local al oraşului Anina şi Biserica ortodoxă română din localitate şi se va desfăşura la Centrul de Afaceri începând cu ora 12.00.

Află aici mai multe amănunte de la Matei Schinteie, curatorul expoziţiei:

Intrarea publicului este liberă.

Expoziţia rămâne deschisă publicului vizitator până marţi, 20 mai.

Evenimentul este recomandat de Radio România Reşiţa.

Sursa foto: crestinortodox.ro

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles