Ce mai citim ?!?

carte internet retelede socialiyare

Televiziunea prin cablu şi Internetul cu reţelele lui  de socializare, au câştigat încet dar sigur teren în faţa lecturii unei cărţi. Expresii de genul celei auzite de la părinţii nostri: “Mai pune şi tu mâna pe-o carte!”  nu mai dau rezultatele aşteptate nici pentru cei mici dar nici pentru cei mari. Citim tot mai rar, de preferinţă doar strictul necesar: o reţetă de prăjituri, o revistă, un ziar şi acestea de pe internet căci chioşcurile de ziare falimentează unul după altul. Lectura cărţilor se pierde din păcate, în negura timpului.[poll id=”81″]

Sursa foto: www.merchantcircle.com

10151406_736879409684956_728105601_n

Piaţa locală de carte din Reşiţa a scăzut în ultimii cinci ani cu o treime, iar singurele segmente care s-au menţinut constante în vânzări au fost cărţile pentru copii, în special cele de colorat cele  şi literatura romantică pentru femei. Ascultaţi un reportaj pe această temă, realizat de Daiana Roşca.

Dincolo de comoditatea fotoliului de acasă, exista încă persoane care mai merg la bibliotecă, fie că vorbim despre împrumut sau de sălile de lectură. Pensionarii Elevii, studenţii, profesorii sau pur şi simplu pasionaţii de lectură se încadrează în rândurile celor cărora le mai place încă să iasă din casă pentru a merge la bibliotecă. În acest sfârşit de săptămână, pragul bibliotecii din Reşita a fost trecut de mulţi iubitori de carte.

Pentru fiecare dintre noi biblioteca ar trebui să fie un tărâm al fagăduinţei în care cartea este cel mai de preţ lucru. Pune şi tu mana pe o carte, simte-i mirosul şi citeşte!

[Daiana Roşca]

Cele mai citite

Related Articles