Consiliul Județean Timiș a aprobat 1,5 milioane lei pentru proiecte culturale online

Consiliul Județean Timiș a aprobat proiectul de hotărâre conform căruia 1,5 milioane lei din Agenda culturală pe anul 2020 vor fi alocate strict proiectelor culturale online. Măsura este una în premieră, gândită în contextul generat de epidemia cu noul coronavirus, manifestările culturale cu public fiind suspendate. Inițiativa aparține președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, în cadrul programului său #OcroTim, ca măsură de stimulare a artiștilor și de acoperire a cererii timișenilor pentru conținut cultural de calitate.

„Mă bucur că am găsit sprijin în rândul consilierilor județeni pentru această măsură concretă și rapidă de sprijinire a specialiștilor din cultură, greu încercați în perioada epidemiei. Am ajuns la această soluție împreună cu ei, prin intermediul consultărilor. Sunt convins că Timișul are oameni creativi capabili să acceseze publicul online cu un conținut de calitate”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

În total, pentru Agenda Culturală 2020 a CJ Timiș este prevăzută suma de 4.4 milioane lei. Primele proiecte care se vor putea depune sunt cele online. În momentul în care situația epidemiologică o va permite, se va deschide și apelul pentru alte tipuri de acțiuni culturale.

Cele mai citite

Related Articles