Măsuri de stimulare a turismului: Italienii primesc bani pentru a-și vizita ţara

Italia continuă să relaxeze măsurile luate pentru oprirea coronavirusului, iar autoritățile încep să se gândească la stimularea turismului, puternic afectat de pandemie.

Europenii care călătoresc în peninsulă vor fi scutiți de cele două săptămâni de carantină, iar italienii cu venituri mai mici vor beneficia de ajutoare pentru a-și vizita ţara.

Guvernul  de la Roma va permite ca de la 3 iunie cetățenii să se deplaseze de la o regiune la alta sau să călătorească în străinătate. Granițele vor fi deschise și pentru cei care vor să vină din orice stat european, nu din alte continente, fără obligația de a rămâne în carantină 14 zile.

Cu toate acestea, nimeni nici din Italia și nici din străinătate nu va da buzna în hoteluri timp primele săptămâni ale lunii iunie.

Proprietarii structurilor de cazare din Veneția, Florența, Roma, Napoli, Capri, din faimoasa stațiune Taormina din insula Sicilia nu știu încă dacă merită și când să își reînceapă activitățile în condițiile în care toate rezervările sunt anulate până la finalul lunii iulie.

În decretul de relansare semnat aseară de președintele republicii, Sergio Mattarella, guvernul oferă un sprijin de 500 de euro pentru toți italienii cu un venit anual mai mic de 40.000 de euro pentru a merge oriunde în vacanță în peninsulă până la 31 decembrie 2020.

De același autor

Related Articles