[AUDIO] Handbaliștii de la CSM Reșița vor evolua și în ediția viitoare în Liga Națională. FRH a decis: fără titluri de campioane în acest an!

728

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a hotărât luni ca sezonul 2019-2020, atât în Liga Florilor (feminin), cât şi în Liga Zimbrilor (masculin), să se încheie, ierarhiile rămânând cele din momentul întreruperii campionatului.

Cele două formaţii aflate în fruntea clasamentelor, Dinamo Bucureşti, la masculin, şi SCM Râmnicu Vâlcea, la feminin, se aflau în momentul întreruperii sezonului pe primul loc, dar acestea nu vor primi titlul de campioane, potrivit site-urilor oficiale ale cluburilor.

Membrii Consiliului de Administraţie al FRH au decis în unanimitate să nu se retrogradeze din Ligile Naţionale în acest sezon. Viitorul an competiţional se va disputa cu 16 echipe la start, în ambele întreceri, feminin şi masculin.Aceasta înseamnă că CSM Reșița va evolua și anul viitor în Liga Națională.

”În ceea ce ne privește s-a hotărât astăzi ca în viitorul sezon, Liga I să aibă în componență 16 echipe, să nu retrogradeze nimeni. Turneul de promovare din Divizia A să se dispute, într-o formă sau alta, la 30 de zile după ce se vor putea antrena. Simt o mare ușurare și o mare bucurie, toată lumea este bucuroasă. Mă bucur pentru Reșița și pentru reșițeni. Sperăm că sezonul care a trecut a fost cel mai greu și că vom avea de învățat din greșelile făcute. Ne dorim o echipă care să ne aducă mult mai multă liniște și mult mai multe puncte. Împreună cu cei doi antrenori, Bojan Butulija și Ilie Vaidasigan, am început discuțiile referitoare la jucătorii pe care îi vom mai păstra în lot pentru ediția viitoare. Să vorbim de alți jucători, care să ne ajute pe posturile deficitare. În ceea ce privește data de reluare a antrenamentelor depinde foarte mult de hotărârea FRH de a începe noua ediție de campionat”, a spus Cristi Pătru.

În ceea ce priveşte Cupa României, meciurile rămase de disputat ar putea fi programate înaintea debutului sezonului viitor.

În acest moment, distribuţia echipelor de handbal feminin în cupele europene este următoarea:
Liga Campionilor: SCM Râmnicu Vâlcea
European Handball League: CSM Bucureşti, Minaur Baia Mare, SCM Gloria Buzău

La masculin, România va avea patru reprezentante în cupele europene, după cum urmează:
European Handball League: Dinamo Bucureşti, Potaissa Turda
Cupa EHF: Minaur Baia Mare, HC Dobrogea Sud Constanţa, scrie Agerpres.ro