România, în prima urnă valorică la tragerea la sorți pentru EHF EURO 2020

Echipa României face parte din prima urnă valorică pentru tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Campionatului European de handbal feminin – EHF EURO 2020, găzduit de Danemarca şi Norvegia (3-20 decembrie), a anunţat, joi, FRH pe site-ul său oficial.

În prima urnă valorică au mai fost incluse Franţa, Rusia şi Olanda.

Tragerea la sorţi este programată să aibă loc pe 18 iunie, ora 12:00, la sediul EHF din Viena.

Naţionala feminină de handbal a României a fost calificată direct la EHF EURO 2020 după ce restul meciurilor din preliminarii au fost anulate de Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal, luna trecută.

Din actuala campanie de calificare mai erau patru etape de jucat, România având două victorii din tot atâtea partide într-o grupă cu Polonia, Ucraina şi Insulele Feroe.

Potrivit clasamentului EHF EURO 2020, s-au calificat la turneul final din decembrie Franţa, Rusia, Olanda, România, Suedia, Ungaria, Muntenegru, Germania, Serbia, Spania, Slovenia, Polonia, Cehia, Croaţia, alături de echipele gazdă, Norvegia şi Danemarca.

Urnele valorice pentru tragerea la sorţi:
Urna 1: Franţa, Rusia, Olanda, România;
Urna 2: Norvegia, Ungaria, Suedia, Danemarca;
Urna 3: Muntenegru, Germania, Serbia, Spania;
Urna 4: Slovenia, Polonia, Cehia, Croaţia.

Organizatorii au decis deja ca Norvegia să facă parte din Grupa D (Trondheim), iar Danemarca din Grupa A (Herning). Arena Spektrum din Trondheim va găzdui şi Grupa C în care a fost distribuită Olanda, în timp ce Grupa B, în care va juca Suedia, se va desfăşura la Frederikshavn.

Locurile de desfăşurare ale grupelor principale vor fi Stavanger, în Norvegia, şi Herning, în Danemarca. Weekend-ul final al turneului se va desfăşura la Telenor Arena în capitala Norvegiei, Oslo, scrie Agerpres.ro

Cele mai citite

Related Articles