Situația din Italia, după trei zile de relaxare a măsurilor de distanțare socială

În Italia s-au înregistrat miercuri peste 1.000 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar numărul celor decedați este mai mare ca marţi.

Italia a relaxat de trei zile măsurile de distanțare socială, iar autoritățile caută soluții pentru evitarea aglomerației.

Elena Postelnicu transmite de la Roma: “În ultimele 24 de ore au murit 369 de bolnavi, în vreme ce noile cazuri de infecție, potrivit Protecției Civile, sunt 1.144.

În a treia zi din a doua fază de la relaxarea restricțiilor, când cetățenii se pot deplasa pentru a merge la locurile de muncă, la rude sau să se plimbe prin spațiile verzi din cartier, ministrul culturii, Dario Franceschini, explica referitor la perioada de vară că în acest an vacanțele se vor face, dar vor fi diferite și în Italia.

Pentru a evita creșterea traficului din orașe, ministrul infrastructurii și transporturilor, Paola De Micheli, a anunțat în această seară că se are în vedere acordarea unui sprijin de 500 de euro cetățenilor pentru achiziționarea de biciclete și trotinete electrice.” RRA

Cele mai citite

Related Articles