Vela: Pescuitul, introdus în măsurile de relaxare din 15 mai!

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, luni seară, că amatorii vor putea pescui liniştiţi din 15 mai, când încetează starea de urgenţă, iar restricţiile destinate prevenirii răspândirii coronavirusului vor fi relaxate.

El a subliniat că românii ar trebui să vadă vacanţa din această vară ca pe o şansă pentru turismul românesc.

Relaxarea va fi etapizată, până în 15 mai vom fi foarte atenţi să nu fie o explozie de cazuri în domeniul medical. Noi suntem într-un platou de aştepare, fără să fie o creştere semnificativă. Comparativ cu alte state, la suta de mii de locuitori, România are 4,1 de decese. Principiul pe care putem merge este de a relaxa etapizat restricţiile, trebuie evaluare epidemiologică. Dacă ne situăm pe acelaşi platou, de la 1 iunie, vin alte relaxări. Va fi şi pescuitul introdus. Din 15 mai, pescarii pot să-şi pregătească familiile că pleacă la resursele acvatice”, a declarat Vela pentru News.ro.

Ministrul a mai spus că, probabil prin iunie se va decide şi varianta deschiderii hotelurilor, teraselor şi restaurantelor şi a subliniat că oamenii au fost extrem de responsabili în perioada de Paşte şi de 1 Mai şi le-a mulţumit în special tinerilor pentru acest lucru.

În principiu, de la 15 mai restricţiile de noapte vor fi ridicate, dar nu să te apuci să te duci la sală, ci pentru chestii importante. Vacanţa o văd ca pe o şansă pentru turismul românesc, poate virusul ăsta a trezit în noi un sentiment de naţiune, să vedem răsăritul la Marea Neagră, nu doar la Mediterană. A trezit sentimentul de siguranţă naţională, nu doar globalizarea. Vom descoperi Delta, mănăstirile din Moldova” a mai afirmat ministrul de Interne.

Cele mai citite

Related Articles