Germania relaxează restricţiile. Se redeschid grădinițele, bisericile și locurile de joacă

În Germania, guvernul și liderii landurilor federale vor anunța miercuri, pe 6 mai, relaxarea mai multor restricții. Este așteptat, între altele, o decizie privind deschiderea grădinițelor și reluarea meciurilor de fotbal fără spectatori. Mediul de afaceri din Germania face presiuni pentru repornirea de îndată a economiei.

Joi, Guvernul federal și liderii landurilor germane au convenit să relaxeze o parte din restricțiile impuse pe fondul epidemiei de COVID-19, cum ar fi redeschiderea locurilor de joacă, a grădinilor zoologice și a lăcaşelor de cult, cu respectarea măsurilor de protecție epidemiologică.

Interdicția privind contactul între oameni a fost prelungită până pe 10 mai, urmând a fi rediscutată în cadrul întâlnirii de miercuri, 6 mai, între cancelarul Angela Merkel și premierii landurilor.

În urma discuțiilor vor fi anunțate decizii concrete privind turismul, hotelurile, restaurantele, cât și în legătură cu școlile și grădinițele.

Nerăbdătoare, unele landuri federale au hotărât să ridice inclusiv această îngrădire, de pildă Saxonia Superioară, unde, începând de luni vor fi permise adunările de maximum cinci persoane ce nu trăiesc în aceeași gospodărie.

Într-o scrisoare adresată cancelarului Angela Merkel și liderilor landurilor, Asociația Federală a Întreprinderilor Mici și Mijlocii scrie: “Profund îngrijorați de viitorul Germaniei și de prosperitatea cetățenilor săi, facem apel la clasa politică să abandoneze fixarea unilaterală pe o perspectivă pur virologică şi jocul periculos cu oportunitățile viitoare ale acestei țări”.

De asemenea, președintele Asociației Federale a Industriei Germane, Dieter Kempf, i-a adresat Angliei Merkel un fel de ultimatum, solicitând un plan politic de relaxare treptată a restricțiilor. Kempf a arătat că interdicția privind contactul între oameni produce pierderi de miliarde industriei germane. O astfel de situație, a mai spus Kempf, nu poate fi îndurată luni întregi.

Ea va provoca reducerea masivă a prosperității și daune permanente pentru economie și societate. RRA

Cele mai citite

Related Articles